tänä aamuna töihin ajellessa pakkas kiriänä ja pimiänä aamuna saavuin liki koti kylääni siaitsevaa paikka kuntaa jossa kävin ala koulua. ison tien varressa on lato jonka pihan tapahtumat reilun viiden toista vuoaden takaa herättävät minussa vielä tänä päivänäkin tunteita. katsoin taas ladon suuntaan ja pimeässä näkyi vielä tuttu kaartuva tie ja tumman ladon hahmo. puoalet elänästäni sitten keli oli toinen kesä illan kääntyessä alku yöäksi kelin ollessa aurinkoinen ja pilvi poutainen.

pojat, kobes ja farpus parvi, olivat tavanneet rannalla tytön joka oli ilmeisesti pää kaupunkiseudulta kotoisin ja vietti kesän täällä. kertoivat tytön olleen meitä vuotta paria vanhempi ja innoissaan pojat olivatkin uudesta tuttavuudesta. pojat olivat ehdottaneet kesä kirsille tapaamista ja minäkin sain lyöttäytyä mukaan ihmettä katsomaan. kännyköitä ei sihen aikaan ollut joten suu sanallisesti oli sovittava tapaaminen. paikkana oli tytön koti paikan matkan varrella oleva lato jonka tie teki mutkan.

iltasella ajelimme ruikulin kanssa mopoilla jännitystä täynnä tapaamis paikkaa kohden ja tiettyä lisä vivahtetta tilanteeseen toi seettä olin vielä syksyn lapsena vasta 14 ikäinen eikä mopedikaan ollut tie liikenne kelpoinen. kunnollisen olin saava vasta rippi lahjaksi loppu kesästä. saavuimme ladon luoakse ja mopon äänien seurauksena kesä kirsi käyskenteli tien risteykseen. tyttö oli mahtava näky sillä maalais poika harvoin näkee muita kuin koti kylän tyttöjä. kobesta ei vielä paikalla näkynyt, ihmekkyllä sillä hän oli kyläläisiä. kobes oli meitä muita poikia kehittyneenpi. äänen murroksen hän sai jo alaasteella ja meisseli hänellä oli paljon isonpi kuin muilla. siksi hänen kutsuma nimekseen kai kobes tulikin vaikka yhtä hyvin se olisi voinut olla höppi. temmi tuskin sillä silloin olisi vaadittu juhla kunnossa näkeminen jota onneksi en ainakaan minä koskaan joutunut todistamaan.

kesä kirsi kujerteli ja silmäni nauliintuivat noihin kahteen asiaan, nuoaren tytön rintoihin jotka silmin nähden ilman rinta liivejä nöpöttivät kuin kaksi ketunnenää sinisen paidan läpi. toki olin ennenkin rintoja nähnyt mutta tuossa kokemuksessa oli jotain seksuaalista jota nuoari poika ei vielä ymmärtänyt. se oli kai se liikehdintä. ja läheisyys. tuoksu. lyhyttä keskustelua käytiin joka tuskin oli kovin rikasta sillä ruikuli oli meistä se hiljaisempi ja minä olin nauliintunut noiden kauniiden ja pehmeiden rintojen läsnä olosta.

tilanteen keskeytti se että kesä kirsi sanoi menevänsä vanhan auton romun taakse pissille. hän oli nauttinut kai jotain sellaista mitä me nuoret pojat emme silloin vielä harrastaneet. tyttö läksi pissille ja minä innoissani ilmeilin farpus parvelle. heti kohta romu auton takaa alkoi kuulua puhe ääniä ja kikatusta. olimme ihmeissämme ja heräsi heti ajatus siinttä että palli kusetti ei kirsiä vaan meittiä ja nyt hän tuoalla auton takana kesä kirsille lirkuttellee.

ajatus jäi konkreettisesti kesken sillä paikalle pyyhälsi mutkikasta tietä holtittomasti käyttäytyvä pelto autoksi luokiteltava paskon pala jonka valo kiilat viistivät maalais maisemaa ja luoannon äänet rikkoi mahtava meteli ja kaasutus. kesä kirsi juoaksahti auton luoakse ja siellä oli sekava hemmo ratissa. kirsi työnsi päänsä sisään avonaisesta kuskin ikkunasta. tokaisin aivan hämmästyksekseni farpus parvelle katso nyt kuinka se suutelee sitä! farpus parvi väitti että ei se mitään suutele vaan rauhoittelee! lopulta tilanne todella näytti siltä mitä ruikuli oli sanonut ja kirsi huutahti menkää menkää ennen kuin tilanne riistäytyy käsistä!

myöähenmin kävi ilmi että romu auton takana oli ollut kobes joka oli kesä kirsille naureskellut kustannuksellamme pussaillessaan häntä ja yritti viedä koko potin kotiin yksin. pello auton ratissa oli kesä kirsin serkku joka oli sekaisin kuin seinä kello ja uhkasi ajavansa meitin päälle mikäli vielä meitit näkisi. kobes oli vielä totennut että ajavvaan. kavereitaan pettävä huoaran penikka.

vaikka tilanne päättyi kuten päättyi silti katson tapahtuma paikkaan välillä ohi ajaessani ja palaan kesään viisi toistavuoatta sitten kuten tänäkin aamuna.

kesä. kirsi. ja kaksi ketunnenää.